ວິທີການບອກວ່າທ່ານຖືກບລັອກ


ຕອບ 1:

ຈຳ ນວນ ໝູ່ ຂອງທ່ານຫຼຸດລົງແລະຄົນນັ້ນຈະບໍ່ຢູ່ໃນລາຍຊື່ ໝູ່ ຂອງທ່ານອີກຕໍ່ໄປ. ຖ້າທ່ານກວດເບິ່ງໂປຼໄຟລ໌ແລະທ່ານເຫັນປຸ່ມ ສຳ ລັບ 'ເພີ່ມເພື່ອນ,' ຄົນນັ້ນໄດ້ເຮັດໃຫ້ທ່ານບໍ່ເປັນມິດ.

ຖ້າທ່ານຖືກບລັອກ, ທ່ານຈະບໍ່ສາມາດເຫັນປະຫວັດຂອງບຸກຄົນດັ່ງກ່າວເລີຍ. ຂໍ້ຄວາມຂອງລາວໃນກຸ່ມແລະ ຄຳ ເຫັນຕໍ່ອາຫານຂອງທ່ານກໍ່ຈະຫາຍໄປເຊັ່ນກັນ. ນອກນັ້ນທ່ານຍັງຈະບໍ່ສາມາດເຂົ້າຫາບຸກຄົນນັ້ນຢູ່ໃນ FB ຂອງ Messenger ຂອງລາວໄດ້.

ສະຖານະການອື່ນທີ່ຄ້າຍຄືກັນເກີດຂື້ນເມື່ອຜູ້ໃດຜູ້ ໜຶ່ງ ເຮັດລາຍຊື່ບັນຊີຂອງຕົນ. ບຸກຄົນນັ້ນຍັງສະແດງຢູ່ໃນລາຍຊື່ ໝູ່ ຂອງທ່ານ, ແຕ່ວ່າຮູບຫຍໍ້ແມ່ນ ທຳ ມະດາແລະເມື່ອທ່ານກົດລິ້ງ, ໂປແກຼມປpopອບອັບຈະບອກວ່າບັນຊີຖືກປິດການ ນຳ ໃຊ້.


ຕອບ 2:

ມີວິທີການແຕ່ມັນຮຽກຮ້ອງໃຫ້ມີວຽກບາງຢ່າງແລະໃຊ້ໄດ້ຈາກ ໝູ່ ຂອງທ່ານທີ່ທ່ານໄດ້ເພີ່ມເຂົ້າມາເຊັ່ນ 5 ປີທີ່ຜ່ານມາ. ຖ້າທ່ານກາຍເປັນເພື່ອນໃນ facebook, ພວກເຂົາຈະສົ່ງຂໍ້ຄວາມມາໃນ messenger ຂອງທ່ານໂດຍກ່າວວ່າ“ ດຽວນີ້ທ່ານເປັນເພື່ອນກັບ ..say hi!”. ສ່ວນຫຼາຍຄົນມັກຈະເຊື່ອງມັນໄວ້ໃນບ່ອນເກັບມ້ຽນຂອງພວກເຂົາ. ໄປທີ່ຂໍ້ຄວາມທີ່ບັນລຸ (ເຊື່ອງໄວ້) ຂອງທ່ານແລະເບິ່ງແລະກວດເບິ່ງຂໍ້ຄວາມທັງ ໝົດ ເຫຼົ່ານີ້ "ທ່ານເປັນ ໝູ່ ກັບ .. " ຂໍ້ຄວາມ. ຫຼັງຈາກນັ້ນທ່ານຈະຮູ້ວ່າທ່ານຍັງເປັນເພື່ອນຫຼືຖ້າພວກເຂົາ unfriend ທ່ານໃນເວລາທີ່ພວກເຂົາຢູ່ໃນ messenger ເວົ້າວ່າ "xx ຫມູ່ເພື່ອນເຊິ່ງກັນແລະກັນ" ແລະບໍ່ແມ່ນ "ທ່ານຫມູ່ເພື່ອນໃນ facebook".

ສິ່ງອື່ນແມ່ນຜ່ານທາງອີເມວ. ນີ້ຮຽກຮ້ອງໃຫ້ມີວຽກງານບາງຢ່າງເຊັ່ນກັນ. ຂ້ອຍບໍ່ຮູ້ວ່າພວກເຂົາຍັງເຮັດມັນຢູ່ບໍແຕ່ເຟສບຸກເຄີຍສົ່ງແຈ້ງການທາງອີເມວຖ້າເຈົ້າເປັນ ໝູ່ ກັບຜູ້ໃດຜູ້ ໜຶ່ງ. ໄປທີ່ອີເມວຂອງທ່ານແລະກວດເບິ່ງຂໍ້ຄວາມເຫລົ່ານີ້. ຫຼັງຈາກນັ້ນດຽວກັນ, ກວດເບິ່ງໂປຼໄຟລ໌ຂອງພວກເຂົາ. ຫຼັງຈາກນັ້ນທ່ານຈະຮູ້ວ່າທ່ານຍັງເປັນເພື່ອນຫຼືຖ້າພວກເຂົາຍັງບໍ່ຄົບຫາກັບທ່ານ. ຫວັງວ່າສິ່ງນີ້ຈະຊ່ວຍໄດ້.


ຕອບ 3:
ທ່ານຈະຮູ້ໄດ້ແນວໃດວ່າບາງຄົນໄດ້ຍົກເລີກທ່ານ?

ມີສອງວິທີ:

  1. ລາຍຊື່ເພື່ອນຂອງທ່ານ. ຖ້າທ່ານບໍ່ສາມາດຊອກຫາຄົນທີ່ຢູ່ໃນລາຍຊື່ ໝູ່ ຂອງທ່ານ, ທ່ານອາດຈະບໍ່ເຄີຍເປັນມິດແລະຖືກບລັອກ.
  2. ຂໍ້ມູນຂອງບຸກຄົນ. ຖ້າທ່ານສາມາດເຂົ້າເບິ່ງໂປຼໄຟລ໌ຂອງບຸກຄົນດັ່ງກ່າວແລະຖ້າທ່ານເຫັນປຸ່ມ Add Friend ທ່ານກໍ່ບໍ່ໄດ້ເປັນມິດ. ຖ້າທ່ານບໍ່ສາມາດເຂົ້າເບິ່ງໂປຼໄຟລ໌ຂອງບຸກຄົນທັງ ໝົດ, ທ່ານອາດຈະຖືກບລັອກຫລືບຸກຄົນດັ່ງກ່າວໄດ້ລຶບບັນຊີຂອງພວກເຂົາ.

ຕອບ 4:

ຂ້ອຍຖືວ່າເຈົ້າເວົ້າກ່ຽວກັບເຟສບຸກ. ກວດເບິ່ງລາຍຊື່ເພື່ອນຂອງທ່ານຫຼືເຮັດການຄົ້ນຫາ ສຳ ລັບ ໜ້າ ເພື່ອນຂອງທ່ານແລະກົດເຂົ້າໄປທີ່ນັ້ນ. ຖ້າມັນບໍ່ເກີດຂື້ນ, ທ່ານຖືກບລັອກຫລືພວກເຂົາໄດ້ລຶບບັນຊີຂອງພວກເຂົາ, ເຊິ່ງເຮັດໃຫ້ທ່ານເສີຍເມີຍໂດຍອັດຕະໂນມັດ. (ເຮັດໃຫ້ຫນ້າຂອງພວກເຂົາເສີຍຫາຍບໍ່ເຮັດໃຫ້ທ່ານເສີຍເມີຍ.) ຫຼືຖ້າ ໜ້າ ເວັບຂອງພວກເຂົາຂື້ນມາແຕ່ຕົວຊີ້ບອກ“ ເພື່ອນ” ບໍ່ໄດ້ຖືກ ໝາຍ ໄວ້, ທ່ານຖືກບຽດບຽນ.

ຖ້າບໍ່ດັ່ງນັ້ນ, ຖ້າພວກເຂົາບໍ່ຕອບສະ ໜອງ ກັບຜູ້ຕິດຕໍ່ຂອງທ່ານຫຼືເຮັດໃຫ້ທ່ານໃຈເຢັນໆ, ທ່ານອາດຈະຖືກບຽດບຽນໃນຊີວິດຈິງ.


ຕອບ 5:

ແມ່ນເວລາທີ່ພວກເຂົາກີດຂວາງທ່ານ, ແລະທ່ານເຫັນວ່າພວກເຂົາໄດ້ລຶບທ່ານອອກຈາກບັນຊີເພື່ອນຂອງມັນ, ແລະຫຼັງຈາກນັ້ນທ່ານກໍ່ໄປຊອກຫາພວກເຂົາ, ແລະທ່ານບໍ່ສາມາດຊອກຫາພວກເຂົາໄດ້ເລີຍ. ທ່ານສ້າງບັນຊີອື່ນ, ແລະຄົ້ນຄ້ວາພວກເຂົາ, ແລະທ່ານພົບພວກມັນ, ແລະທ່ານເຫັນວ່າພວກເຂົາ online ຢູ່ແຕ່ຢູ່ໃນ ໜ້າ ເວັບຂອງທ່ານ .. ພວກມັນບໍ່ຢູ່ມັນ.

ນັ້ນແມ່ນວິທີທີ່ທ່ານຮູ້ວ່າຜູ້ໃດຜູ້ ໜຶ່ງ ໄດ້ກີດຂວາງທ່ານ, ແລະອາດຈະບໍ່ເປັນມິດກັບທ່ານເຊັ່ນກັນ.

ຮັກ,

Angela


ຕອບ 6:

"Dante Lozano ໄດ້ຂໍ ຄຳ ຕອບຂອງທ່ານວ່າທ່ານຈະຮູ້ໄດ້ແນວໃດວ່າມີຄົນໄດ້ຍົກເລີກທ່ານ?"

ຄຳ ຕອບບໍ່ໄດ້ປ່ຽນແປງໃນ 3 ປີທີ່ຜ່ານມາ. ຄຳ ຕອບທີ່ຂຽນຢູ່ດ້ານລຸ່ມແມ່ນຖືກຕ້ອງຄົບຖ້ວນ. ເຈົ້າຮູ້ບໍ່ຍ້ອນວ່າພວກເຂົາບໍ່ປາກົດຢູ່ໃນລາຍຊື່ ໝູ່ ຂອງເຈົ້າ! ຖ້າທ່ານບໍ່ສາມາດຊອກຫາເພື່ອນຂອງທ່ານໄດ້, ພວກເຂົາອາດຈະປິດກັ້ນທ່ານຫຼືປິດບັນຊີທັງ ໝົດ ຂອງພວກເຂົາ. ເຮັດໃຫ້ພວກເຂົາມີຄວາມໂປດປານແລະເຄົາລົບຄວາມເປັນສ່ວນຕົວຂອງພວກເຂົາ.


ຕອບ 7:

ພຽງແຕ່ເຂົ້າໄປທີ່ ໜ້າ FB ຂອງບຸກຄົນນັ້ນແລະເບິ່ງວ່າມັນບອກວ່າ“ ເພີ່ມເພື່ອນ”. ຖ້າທ່ານເບິ່ງພວກເຂົາແລະທ່ານບໍ່ສາມາດຊອກຫາຄົນນັ້ນອີກຕໍ່ໄປ, ຫຼັງຈາກນັ້ນພວກເຂົາບໍ່ພຽງແຕ່ເຮັດໃຫ້ທ່ານບໍ່ສະ ໝັກ ໃຈ, ແຕ່ພວກເຂົາກໍ່ໄດ້ກີດຂວາງທ່ານບໍ່ໃຫ້ເຫັນຫຍັງກ່ຽວກັບພວກເຂົາ.


ຕອບ 8:

ທຳ ອິດຂອງຂ້ອຍຄິດວ່າເຈົ້າບໍ່ເຄີຍໄດ້ຍິນຈາກພວກເຂົາເລີຍ. ຖ້າພວກເຂົາຂັດຂວາງທ່ານໃນ FB ຫຼືສື່ສັງຄົມອື່ນໆ. ພວກເຂົາບໍ່ເຄີຍຢາກຢູ່ອ້ອມຂ້າງທ່ານ. ຖ້າທ່ານບໍ່ໄດ້ຍິນຈາກພວກເຂົາເປັນເວລາດົນ, ຂ້າພະເຈົ້າແນ່ໃຈວ່າທ່ານຈະໄປຊອກຫາຂໍ້ຄຶດໃຫຍ່ໆນີ້. ຂ້າພະເຈົ້າພຽງແຕ່ປ່ອຍໃຫ້ພວກເຂົາຢູ່ຄົນດຽວ. ຖ້າພວກເຂົາບໍ່ສົ່ງບັດວັນຄຣິສມາດຫລືບັດວັນເກີດແລະພວກເຂົາເຄີຍເຮັດແບບນັ້ນ. ພວກເຂົາບໍ່ຢູ່ໃນຊີວິດຂອງທ່ານອີກຕໍ່ໄປ.


ຕອບ 9:

ມັນຂຶ້ນກັບວ່າທ່ານມີ ໝູ່ ຈັກຄົນແລະຖ້າທ່ານສັງເກດແທ້ໆ. ແຕ່ ຄຳ ຕອບແມ່ນບໍ່. ດ້ວຍວິທີທີ່ມັນຖືກສ້າງຕັ້ງຂື້ນຖ້າຜູ້ໃດຜູ້ ໜຶ່ງ ເຮັດລາຍຊື່ບັນຊີຂອງພວກເຂົາວ່າມັນບໍ່ຄືກັນກັບທີ່ທ່ານຖືກເພື່ອນອອກຫຼືສະມາຊິກໃນຄອບຄົວຖືກໄລ່ອອກ. ວິທີການໄຟ ໄໝ້ ທີ່ແນ່ນອນທີ່ຈະບອກວ່າພວກເຂົາປິດການໃຊ້ງານຫຼືຂ້ອຍເປັນເພື່ອນກັບທ່ານເມື່ອພວກເຂົາສົ່ງ ຄຳ ຂໍໃຫ້ເພື່ອນອີກຄົນ ໜຶ່ງ ເມື່ອພວກເຂົາຕັດສິນໃຈວ່າ bullshit ຂອງທ່ານມີຄ່າທີ່ຈະໄດ້ຍິນ. (ບໍ່ມີໃຜແທ້ໆ, ແມ່ນບໍ?) ລອງຄິດຄົ້ນ FB ໃໝ່, ເຈົ້າແລະຂ້ອຍຈະເປັນ zuckerberg ແລະພວກເຮົາສາມາດໄປໄຫ້ກັບທະນາຄານທຸກໆຄັ້ງທີ່ຄົນທີ່ບໍ່ມີແຟນເປັນ.


ຕອບ 10:

ວິທີດຽວທີ່ຈະຮູ້ວ່າອອກແມ່ນການເບິ່ງຜ່ານລາຍຊື່ ໝູ່ ຂອງທ່ານແລະເບິ່ງວ່າຜູ້ໃດທີ່ຫາຍໄປໃນເຟສບຸກບໍ່ໄດ້ສົ່ງການແຈ້ງເຕືອນໃດໆອອກມາເວົ້າແລະດັ່ງນັ້ນຈິ່ງມີ Unfriended ດັ່ງນັ້ນແລະ


ຕອບ 11:

ພຽງແຕ່ກວດເບິ່ງສິ່ງທີ່ລາວຕິດຕາມ, ຖ້າພວກເຂົາຕິດຕາມທ່ານ, ມັນຈະສະແດງໃຫ້ເຫັນ.

ສິ່ງທີ່ດີທີ່ສຸດທີ່ທ່ານສາມາດເຮັດໄດ້ແມ່ນຖາມພວກເຂົາໂດຍກົງວ່າພວກເຂົາບໍ່ເຮັດໃຫ້ທ່ານບໍ່ເປັນມິດ.

💛

- SanyaRana