ວິທີການເພີ່ມຂໍ້ຄວາມໃນຫ້ອງແສງ


ຕອບ 1:

ຫ້ອງແສງສະຫວ່າງບໍ່ໄດ້ລົບກວນກັບແຟ້ມຮູບພາບຮູບພາບຕົວຈິງ, ສຳ ລັບເອກະສານທີ່ທ່ານ ນຳ ເຂົ້າ. ການດັດແກ້ແລະການປ່ຽນແປງທັງ ໝົດ ຖືກບັນທຶກໄວ້ໃນຖານຂໍ້ມູນຂອງ Lightroom ແລະທາງເລືອກ, ໄຟລ໌ XMP. ແຕ່ເມື່ອໄລຍະເວລາການທົດລອງຂອງທ່ານສິ້ນສຸດລົງ, ທ່ານຈະບໍ່ສາມາດໃຊ້ Lightroom ໄດ້ຈົນກວ່າທ່ານຈະໄດ້ຈ່າຍເງິນ, ສະນັ້ນທ່ານຈະບໍ່ສາມາດເຂົ້າເຖິງຂໍ້ມູນ metadata ນັ້ນ. ວິທີດຽວທີ່ຈະຮັກສາຜົນໄດ້ຮັບການດັດແກ້, ເຄື່ອງ ໝາຍ ນ້ ຳ ຫລືເມຕາດາຕາແມ່ນໂດຍການສົ່ງອອກຮູບພາບເພື່ອໃຫ້ພວກເຂົາສາມາດເຂົ້າເຖິງໄດ້ຢູ່ນອກ Lightroom, ໂດຍມີການປ່ຽນແປງທີ່ເກັບໄວ້. ຖ້າທ່ານໃຊ້ Lightroom ໃນການໂພສຮູບລົງໃນເຟສບຸກ, ຮູບພາບນັ້ນແມ່ນມີເອກະລາດແລ້ວຈາກ Lightroom, ສະນັ້ນຮູບພາບນັ້ນກໍ່ປອດໄພແລະຖືກຮັກສາໄວ້ເຊັ່ນກັນ. ໃນກໍລະນີໃດກໍ່ຕາມ, ໄຟລ໌ຮູບພາບຕົ້ນສະບັບ, ຕົວຂອງມັນເອງ, ແມ່ນເປັນເອກະລາດຈາກ Lightroom ສະ ເໝີ ແລະທ່ານຈະສາມາດເຂົ້າໃຊ້ງານກັບໂປແກຼມອື່ນໆໄດ້ - ທ່ານພຽງແຕ່ບໍ່ເຫັນການປ່ຽນແປງຂອງ Lightroom.

Hmmmm …ການແກ້ໄຂທີ່ເປັນໄປໄດ້: ຖ້າໄຟລ໌ຂອງທ່ານເປັນ JPEG, ຂໍ້ມູນ metadata ແລະການດັດແກ້ອາດຈະເປັນໄປໄດ້ໃນ JPEG, ຕົວມັນເອງ; ທ່ານຈະບໍ່ສາມາດເບິ່ງການແກ້ໄຂໂດຍບໍ່ຕ້ອງໃຊ້ Lightroom, ແຕ່ເມຕາເດຕາອາດຈະເຂົ້າເຖິງໄດ້. ຂ້ອຍບໍ່ໄດ້ຍິງ JPEG ອີກຕໍ່ໄປ (ຂ້ອຍຍິງພຽງວັດຖຸດິບ), ສະນັ້ນຂ້ອຍຈຶ່ງຮູ້ສຶກງົງກ່ຽວກັບລາຍລະອຽດເຫລົ່ານັ້ນ. ທ່ານອາດຈະຕ້ອງຕັ້ງຄ່າ Lightroom ເພື່ອໃຫ້ມັນເກັບຂໍ້ມູນເຂົ້າໃນ JPEG ໂດຍອັດຕະໂນມັດ.

ເມື່ອທ່ານຈ່າຍຄ່າຫ້ອງ Lightroom, ທ່ານຈະສາມາດເຂົ້າເບິ່ງເມຕາເດຕາແລະການແກ້ໄຂທີ່ທ່ານໄດ້ເຮັດໃນຂະນະທີ່ທ່ານຢູ່ໃນຮູບແບບທົດລອງ.


ຕອບ 2:

ຂ້ອຍຄິດວ່າ Keyven ແມ່ນຖືກຕ້ອງ. ເມື່ອທ່ານເພີ່ມໂລໂກ້ລິຂະສິດ / ຂໍ້ຄວາມ / watermark ໃນ LR, ມັນຕິດຢູ່ກັບເມຕາຮູບພາບໃນຫໍສະມຸດ. ຖ້າທ່ານບໍ່ສາມາດເຂົ້າເບິ່ງຫໍສະ ໝຸດ LR ອີກຕໍ່ໄປ, ຂ້າພະເຈົ້າເຊື່ອວ່າເມຕາຈະ ໝົດ ໄປແລະມີພຽງແຕ່ສິ່ງທີ່ກ້ອງຖ່າຍຮູບຕິດໃສ່ກັບແຟ້ມເທົ່ານັ້ນ. ແຕ່ຖ້າທ່ານສົ່ງອອກຕາມທີ່ໄດ້ແນະ ນຳ ວ່າເຄື່ອງ ໝາຍ ນ້ ຳ ຈະມີ.


ຕອບ 3:

ອີງຕາມສິ່ງທີ່ຂ້ອຍໄດ້ປະສົບກັບໂປແກຼມ Adobe software ອື່ນໆຈາກການລວບລວມ CC ທີ່ຂ້ອຍໄດ້ພະຍາຍາມ, ເມື່ອການທົດລອງສິ້ນສຸດລົງ, ທ່ານບໍ່ສາມາດເປີດໃບສະ ໝັກ ໄດ້ອີກ, ເວັ້ນເສຍແຕ່ວ່າທ່ານຕ້ອງຈ່າຍຄ່າສະ ໝັກ.

ຖ້າທ່ານສົ່ງອອກຮູບພາບຂອງທ່ານດ້ວຍເຄື່ອງ ໝາຍ ນ້ ຳ ທັງໃນ JPEG, PNG ຫຼື TIFF, ຮູບພາບເຫຼົ່ານັ້ນຈະຮັກສາຈຸດ ສຳ ຄັນ, ເພາະວ່າມັນບໍ່ໄດ້ຖືກຈັດການໂດຍການ ນຳ ໃຊ້ອີກຕໍ່ໄປ.